ל- 4 עד 6 סועדים.

הפסטה הפופולארית הזו היא מנה של מהגרים. בניו-יורק ובלונדון תוכלו לראות איטלקים ותיקים המתרפקים בהנאה על מנה זו.
באיטליה מוגשת המנה כאשר הפסטה לחוד והקציצות לחוד, אבל הקומבינציה המשלבת את שתיהן היא מצוינת וכשהקציצות טובות, הכל טוב.

מה צריך?

500 גרם פסטה מכל סוג מסוג (פסטה שילדים אוהבים)
1/2 ק”ג בשר בקר טחון (מומל. 15%-25% שומן)
ביצה
2 שימי שום כתובות
3 פרוסות לחם ישן (ללא הקרום הקשה), מושרות במים כ- 10 דק’ וסחוטות היטב
2 כמות שמן בית
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
400 גרם (קופסה) פולפה עגבניות
חצי בצל בינוני קצוף דק
שמן זית
100 מ”ל (חצי כוח) יין לבש יבש
כף פטרוזיליה קצוצה

איך מכינים?

מחממים מראש תנור לטמפ’ של 250 מעלות.
מערבבים בקערה את כל רכיבי הקציצות ולשים היטב במשך כ- 5 דקות.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה משומן.
מכניסים את הקציצות לתנור החם ולאחר כ- 7 דקות מוציאים את התבנית מהתנור.

 

במקביל מכינים את הרוטב:

במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית במשך מספר דקות.
מוסיפים את קוביות העגבנייה, מערבבים ומבשלים מעט.
מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות.
מוסיפים את הפולפה והפטרוזיליה ומבשלים תוך כדי ערבוב.
מעבירים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך כחצי שעה נוספת.
מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן.
כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה, מוסיפים אותה לסיר הקציצות ומבשלים יחד דקה נוספת.
מעבירים את הפסטה לקערת הגשה או מחלקים לצלחות אישיות, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה ומגישים.