ל- 4 עד 6 סועדים

ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת סמיך עם פטריות ערמונים – מנה מענגת בהחלט.
אוהבי הכמהין יוכלו להוסיף למנה שמן בניחוח כמהין ולהיזכר בצפון איטליה בחורף.

 

מה צריך?


1 ק”ג ניוקי תפוח אדמה
כף חמאה
2 שיני שום קצוצות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
חצי ליטר שמנת לבישול
100 גרם ערמונים מבושלים, קלופים, פרוסים דק (אפשר לרכוש מוכן בשקית)
מלח
פלפל שחור גרוס
כף פרמז’ן מגורדת
שמן כמהין – לא חובה

 

איך מכינים?

ממיסים במחבת על אש נמוכה את החמאה, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שילבין.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים במשך 2 דק’.
מוסיפים את השמנת, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
מוסיפים את הערמונים ואת הפרמז’ן, מערבבים ומבשלים עד להסמכת השמנת.
במקביל, מבשלים את הניוקי במים רותחים מומלחים עד שהם צפים.
כשכל הניוקי מוכנים, מטגנים אותם, מעבירים אותם לרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.
חובבי הכמהין יכולים לזלף מעל מעט שמן כמהין, או לפזר מעט מלח גס בניחוח כמהין.