פסטה עם ממרח פלפלים קלויים

מצרכים למתכון (2מנות/יחידות, 477 גרם למנה/יחידה)

הפסטה

*רוסטיקלה פנה ריגטה – 200גרם

*מלח – כף שטוחה

*מים לבישול הפסטה -לפי צורך

ממרח פלפלים קלויים אנשי הזית

*שמן זית- אנשי הזית נעם – 5 כפות

*מלח – 1/2 כפית שטוחה

*פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה

הרוטב

*שום – 2 שיניים

*שמן זית – אנשי הזית נעם – 3 כפות

*מחית עגבניות רוסטיקלה (200 גרם)

*מים – 1/2 כוס (120 מ”ל)

*מלח – 1/2 כפית שטוחה

*פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה

*סוכר – 1/2 כפית שטוחה

*טימין – 2 גבעולים

 

אופן הכנת המתכון

1.מערבבים את ממרח הפלפלים עם השמן זית, המלח והפלפל השחור ומשאירים בצד

2. ממשיכים עם הכנת הרוטב: קוצצים את השום ושמים במחבת חמה עם שמן הזית. מטגנים כדקה ומוסיפים את המחית עגבניות והמים.

מערבבים היטב

3.מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הסוכר ועלי הטימין, מערבבים היטב

4.מוסיפים את ממרח הפלפלים הקלוי ומערבבים.

5. עוברים להכנת הפסטה: מרתיחים מים עם כף המלח.

כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה היבשה. מבשלים כ-10-15 דקות עד לרכות המועדפת.

6.מסננים היטב את המים ומעבירים לצלחת/קערת הגשה.

7. מפזרים מעל את הרוטב

8. בתיאבון 🙂